Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul piyasada dolaşan Yem Fabrikasını Sattılar sözüne açıklık getirdi.
Halkımızın yalan yanlış bilgilerle doldurulmasına karşıyız diyen Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, yaptığı açıklamasında yem fabrikasının Malkara üreticisinin malı olduğunu belirterek ” Malkara’da süt üreticiliği yapan, hayvancılık ile geçimini sağlayan halkımızın alın teriyle çıkardığı kazancından yapılan Yem Fabrikasını satmadık. Mülkiyeti, makineleri her şeyi Belediyemizde. Tekirdağ Birlik Yem Şirketine kiraladık. Alaybey’deki yem fabrikasını gelir paylaşımı ile kiralayıp, kârın % 21’i Malkara Belediyesi’ne % 79’u şirkete kalacak şekilde Tekirdağ Birlik Yem Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne kiralamış bulunmaktayız. Şu anda bile bir çok Malkara’lı kardeşimiz burada çalışmaktadır. Tarım ve hayvancılığı her zaman destekliyoruz. Malkara Belediyesi olarak amacımız, çiftçimizi kaliteli ve ucuz yem ile buluşturmaktır. Biz, Malkaralı üreticimizin daha çok kazanmasını kendimize öncelikli hedef olarak belirledik. Tekrar faaliyete geçen yem fabrikamızda kaliteli ve daha ucuz yemler üretilecektir. Biz Malkara Belediyesi olarak her zaman çiftçimizin yanında olup, tarım ve hayvancılığı desteklemeye devam edeceğiz. Ayda 4 bin ton, yılda 48 bin ton kapasite ile çalışacak fabrikada süt üreticilerimiz için en kaliteli yemi üretecekler. ” dedi.
Malkara Belediyesinin Büyükşehir statüsü gereği mahallelerden geçen taşınmazların hiç birinin sayılmadığını ve saymayacaklarını üzerine basa basa söyleyen Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ” Çalışmalarımız söz verdiğimiz gibi devam edecektir. Biz dedikodularla uğraşmıyoruz. İşimiz, Gücümüz Malkara.. Yaşanabilir bir Malkara ortaya çıkaracağız.” dedi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Malkara Belediyesi olarak Hayvancılığı desteklemeye devam edeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Yurdakul ” Önümüzdeki aylarda kırsal alanlarımız için ortaya koyacağımız projeleri de hayata geçireceğiz. Her zaman üreticinin yanında olacağız.”diyerek sözlerini noktaladı.
İçerisi asfaltlanan, makineleri elden geçirilen ve yenilenen Yem Fabrikası, Ramazan Bayramı sonrasında faaliyete geçecek.
Alper Eral
DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
YEM FABRİKASINI SATMADIK-BÜYÜKŞEHİR’E KİRALADIK
Yorumlar
Yorumlar (Yorum Yapılmamış)
Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Haberler
-
Keşan’da trafik kazası
-
2 kişi tutuklandı
-
Rektör Tabakoğlu’na ziyaret
-
‘Tedbiri elden bırakmayın’
-
Sıfır atık projesine destek
-
Kumbağspor şampiyon olmayı başardı
-
Doğa Yürüyüşü gerçekleştirildi
-
Şampiyonluk yemeği
-
Çerkezköy’de el emeği göz nuru eserler AKM’de görücüye çıkacak
-
Polisten minik Alperen’e doğum günü sürprizi
-
Hayrabolu’dan 52 ülkeye çikolata ihraç ediliyor
-
‘‘Yatırımda Edirne unutuldu’’