İstanbul Üniversitesi Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. İhsan Kara, mor ekmeğin diyabet ve tansiyona iyi geldiğini söyledi.
Prof. Dr. Kara, Edirne Devecihan’da düzenlenen “Mor Ekmek Gerçeğinin Bilimsel Yönü” konferansına katıldı.
Kara, burada yaptığı konuşmada, mor ekmeğe rengini “mor misk” maddesinin verdiğini, bu maddenin metabolik hastalıkların yan etkilerini azaltması ve baskı altına alınması için üretildiğini ifade etti.
Mor ekmeğin Türkiye’de giderek yaygınlaştığını ve 8 ilde üretildiğini belirten Kara, hastalıklara olan etkisinden dolayı talep gördüğünü dile getirdi.
Mor ekmeğin hastalıkların önlenmesinde etkili bir besin kaynağı olduğunu anlatan Kara, şunları kaydetti:
“Mor ekmek diyabet ve tansiyona iyi geliyor. Eğer günlük 2 dilim mor ekmek yersek 2 hafta içerisinde kullandığımız insüline gerek kalmıyor. Kullandıktan 2 ay sonra da tansiyonu yüksek olan insanlar, kullandıkları ilaçları bırakıyorlar.
Diyabetin komplikasyonları siliniyor, glisemik indeks düşüyor. Bu hastalıkların önlenmesine bağlı olarak kol ve bacaklardaki uyuşmalar da azalıyor.”
4AA
DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
Mor Ekmek Gerçeğinin Bilimsel Yönü
Yorumlar
Yorumlar (Yorum Yapılmamış)
Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Haberler
-
Tekirdağlı Şehit İçin Mevlit Okutuldu
-
Bağışıklık Sistemini Tehdit Eden Gizli Tehlike: Gıdalar ve İlaçlar
-
Belediye Meclisi 13 Ağustos’ta toplanacak
-
Marmaraereğlisi’nde denetimler sürüyor
-
‘Kadının gücüyle doğan gün’
-
840 kök Hint keneviri yakılarak imha edildi
-
Tekirdağ Valiliğinden duyuru
-
Köprü açılış töreni düzenlendi
-
“Sözleşme değil, kanunlar kadını korur”
-
Edirne’den kısa kısa
-
‘Omurlardaki daralma bel kayması sanılabilir’
-
‘Çocuklarda ekran süresi yüzde 500 arttı’